Masterklinikken Faglig Vurdering

Fakta om hårtap og håravfall

Bestill gratis konsultasjon

Flere

Spørsmål og svar

 • Hvor mye hår er det normalt å miste?

  Vi får ofte spørsmålet: Hvor mye hår er det normalt å miste daglig? Av de i snitt 100 000 hårene vi har på hodet, er det vanlig å miste rundt 100 per dag. 

  Håret gror i faser

  Nå er det vel ingen som teller daglig hårtap, de fleste har en følelse av hvor mye hår som sitter igjen i kam og børste. Hårtapet skyldes at hårsekkene gror i faser, hvor hver vekstfase kan vare fra to til så lenge som åtte år. Deretter faller håret av, og et nytt begynner å vokse ut.

  Hårbørsten avslører

  Mister du mer enn 125 hår per dag, eller ser at hårbørsten får med seg stadig mer hår, kan det være et tegn på begynnende permanent hårtap. Rundt halvparten av alle menn ser antydninger til måne innen de fyller 30 år. De fleste av oss vil se og merke det på hårbørsten dersom vi mister mer hår enn vanlig.

  Be om konsultasjon

  Vi kan hjelpe 75 prosent av menn som opplever hårtap og ønsker sitt eget hår tilbake. Hvis du er ung når du mister unormalt mye hår, er du uansett velkommen til en uforpliktende konsultasjon hos oss. Vi anbefaler ofte unge mennesker å vente med behandling, men det er lettere for oss å vurdere din individuelle situasjon basert på ditt hår og din historie.

 • Hvordan kan jeg vite om jeg vil bli helt skallet, få måne eller bare viker?

  Å miste hår er ikke det samme som å bli skallet. Å bli helt skallet skyldes gener og hårsykdommen alopecia areata, mens delvis hårtap skyldes gener og en rekke andre faktorer i tillegg.

  Ser du på hårpryden til dine foreldre og besteforeldre, kan det gi deg en god pekepinn på hvordan håret ditt vil utvikle seg etter puberteten. Hvis du mister hårdotter og det virker tilfeldig, kan det være tegn på alopecia areata, en tilstand hvor både menn og kvinner kan miste håret på deler av kroppen. Noen kan miste alt håret på hele kroppen. Ekstremversjonen av alopecia areata regnes som en autoimmun tilstand hvor kroppen så og si angriper seg selv. Denne tilstanden har ingenting med delvis hårtap å gjøre.

  Dersom hårtapet oppstår mer jevnt fra tinning og krone, kan det være et første tegn på delvis hårtap, men hvor du ikke vil miste alt håret.

  Vi kan hjelpe 75 prosent av menn som opplever hårtap og ønsker sitt eget hår tilbake. Kontakt oss for en uforpliktende samtale og vurdering av dine muligheter.

 • Hvor raskt skjer hårtap?

  Mange som opplever et begynnende hårtap vil vite hvor raskt det går, og hvor mye hår de vil miste. Tar det ett år? Ti år? Svaret er ja. 

  Det kan nemlig ta ett år, ti til femten år eller tjuefem år før du vet endelig resultat og om du mister håret helt eller bare delvis. Hvor mye hår du mister, hvor og hvordan du mister det, og hvor raskt du vil miste håret, er en sammensatt vurdering av mange ulike faktorer. For å forutsi din individuelle situasjon må vi analysere dine spesifikke forutsetninger og ditt hårtap. 

  50 prosent blir skallet – vi kan hjelpe 75 prosent

  Rundt halvparten av 50 år gamle menn er helt eller delvis skallet. Den gode nyheten er at vi kan hjelpe 75 prosent av dem som mister håret. Det er dessverre ikke mulig for oss å hjelpe alle, men vi kan med sikkerhet gi deg en vurdering av dine muligheter i en konsultasjon. Dersom vi vurderer deg som egnet for behandling med godt resultat, har du samtidig garanti for at resultatet står til forventningene vi gir deg.

 • Hvor mange menn og kvinner opplever hårtap?

  Rundt 50 prosent av både kvinner og menn vil oppleve hårtap. Fra omtrent 50 års alder vil en av to menn og en av to kvinner oppleve diffus hårtynning, høyere hårfeste og tynnere krone.

  For menn vil ofte hårtapet være større og på flere områder. Menn mister oftere håret helt eller delvis over større og flere områder enn kvinner.

  For kvinner skjer hårtapet mer diffust, og kvinner vil svært sjelden miste alt hår på hodet, med mindre de utvikler hårsykdommen alpecia areata. Kvinner som kommer til Masterklinikken har gjerne et ønske om å justere hårlinjen. Mange opplever at de er født med for høyt hårfeste, og vil endre på dette. Mange kommer også til oss fordi de har et arr eller et lite område som av ulike årsaker mangler hår.

Masterklinikken Konsultasjon

Om hårtap

Her har vi samlet kunnskap, fakta og nyttig innsikt om tema hårtap, basert på hva våre kunder er opptatt av når de vurderer hårtransplantasjon.

2021 07 09 09.00.34 Frontviker

Høye viker – årsaker og behandling

Stadig høyere viker er ofte det første tegnet på begynnende hårtap.
Masterklinikken Dr Kosmedis

Når hårtap kommer i ung alder

Unge menn helt ned til 15 år kan faktisk oppleve begynnende hårtap.
Masterklinikken Erfarne Leger

Ny teknologi kan aldri erstatte legens håndverk

Det finnes verken teknologi eller verktøy som kan ta ut hårsekker så skånsomt og med så god presisjon som legens erfarne hånd.
Masterklinikken Informajon

Slik unngår du risikoen for mislykket behandling

Alle som i dag velger hårtransplantasjon kan få et resultat som er så bra at ingen kan se at de har gjennomført behandling.
Masterklinikken Haartap Raskt

Mister mye hår

Årsaker og muligheter når du mister mye hår. Hvilke medisiner, sjampoer, mat og vitaminer påvirker hårtap?
Masterklinikken Portrett Sten Thure

Å trives med sitt eget speilbilde

– Hver dag snakker jeg med menn som misliker det de ser i speilet. Jeg kjenner meg igjen i følelsen.
Masterklinikken Estetisk

Legens estetiske kompetanse har alt å si for resultatet

Arkitekter designer huset ditt, vi designer hårlinjen din.
Masterklinikken Raadgivning

Vi kan hjelpe 75 prosent av menn som mister håret

Vi ønsker å hjelpe vanlige, moderne, gode menn og kvinner som mistrives med å miste håret.
Presentasjon Venstre

Hårtransplantasjon gjennom tidene

På 80-tallet var det lett å se hvem som hadde fått nytt hår. Det som har skjedd siden den gang, føles som en revolusjon. 
Masterklinikken Nonshave

Å skape inntrykk av helt naturlig tetthet

Vi transplanterer en rikelig hårmengde fra donorområdet til området uten hår. Det innebærer at det nye håret vil utgjøre færre i antall hår enn du hadde opprinnelig, før hårtap.
Istock 483503008

En hyllest til skallede menn

I 2015 sammenfattet BBC forskning om hårløse menn.
Masterkliniken Kompetanse Haar

Forskning på hårtap og ulike, nye behandlinger

Mange lurer, utvikles nye metoder som forhindrer hårtap, eller som gir ny hårvekst?
Masterklinikken Haar Kvinne Speil

Håravfall hos kvinner i overgangsalder

Hvor vanlig er håravfall for kvinner i overgangsalder? Hvordan kan du vite at hårtap skyldes overgangsalder og ikke andre årsaker?
Masterklinikken Entre

Mister du hår på grunn av stress?

Stress kan utløse hårtap. Den gode nyheten er at hårtap utløst av stress vanligvis ikke er permanent.
Masterklinikken Logoutsnitt

Alopecia

Alopecia betyr hårtap. Her kan du lese om de ulike formene for hårtap, og hva du kan gjøre noe med.
Masterklinikken Etter Behandling Kvinne

Hårtap hos kvinner

Hårtap forbindes oftest med menn, men er også en svært vanlig tilstand hos kvinner. Etter fylte femti år vil så mange som 40–50 % av kvinner oppleve merkbart hårtap.

Gratis og uforpliktende konsultasjon

Hos oss får du gratis konsultasjon før du eventuelt bestemmer deg for å gjøre noe med ditt hårtap.

Les mer Bestill gratis konsultasjon