Masterklinikken Pedersen Sorland Strand

Slik gjør vi det

Hårtransplantasjon uten kirurgi

Hårtransplantasjonsmetoden er gjennomprøvd, veldokumentert

Sikker og velprøvd metode

Masterklinikken benytter den nyeste og mest avanserte hårtransplantasjon metoden for behandling av hårtap. Metoden er sikker, presis og har vist svært gode resultater de senere år.

Veldokumenterte resultater

Det er denne metoden som benyttes for rekonstruksjon av øyebryn og skjegg og ansiktsområder som stiller ekstra store krav til presisjon og kvalitet for et naturlig resultat. Hårtransplantasjonsmetoden er gjennomprøvd, veldokumentert over tid og gir et naturlig og stabilt resultat.

Masterklinikken Foer Behandling

Ingen barbering, ingen klipping


Våre leger har spesialisert seg på å utføre store hårtransplantasjoner uten at kunden barberes eller klippes. Vi utfører disse transplantasjonene med over 3000 hår på inntil 5 timer.

Uten barbering eller klipp betyr at det ikke vil synes der vi har tatt ut hårsekker. I området hvor vi setter hårsekken inn kan vi style og dekke til – slik at vi skjuler den svake rødheten du vil få der noen dager. Du kan se bilder nederst på denne siden.

Resultatet av en hårtransplantasjon når kunden ikke barberes eller klippes, er eksakt det samme som når kunden barberes eller klippes. Kvalitetskontroll av hårsekkene som er hentet ut utføres på samme måte, under mikroskop. Vi gir kunden samme garanti uten barbering eller klipping.

 • «Vi utfører behandlinger 363 dager i året»
Masterklinikken Portrett Malin

Velkommen til oss

Steg for steg

Du er velkommen til gratis parkering i vår garasje der du tar heisen rett opp til klinikken. Når du kommer til oss, vil Malin Wihlborg møte deg og vise deg til ditt eget private rom med behagelig sofa, TV og trådløst nett.

behandle høye viker og få ny hårlinje

Steg 1 - ønsket om å få håret tilbake

Ønsket

Denne kunden ønsker å behandle høye viker og få ny hårlinje. De som kommer til oss, har et ønske om å gjenvinne speilbildet av den «looken» og det håret de hadde før.

Hos oss starter ditt mål med en konsultasjon og en faglig vurdering av dine muligheter. Vi forteller hva du kan forvente av resultatet.

Masterklinikken Forberedelse

Steg 2 - Vi tegner din hårlinje

Det estetiske

Å tegne din naturlige hårlinje er en kunst som krever lang erfaring. Hårlinjen tilpasses alder og hodeform. Legens erfaring med å gjenskape symmetri og ivareta det estetiske er avgjørende for resultatet. Det vil ikke synes for omverdenen at vi har omplassert hårsekker, og din nye hårlinje skal naturlig gjenspeile den hårlinjen du hadde før du mistet håret.

Masterklinikken Foer Behandling

Steg 3 – Vi anbefaler - du godkjenner

Trygghet

Vi vil gi deg vår beste anbefaling basert på legens erfaring. Men det er du som har siste ord.

Masterklinikken Nonshave

Steg 4 – Uthenting av hårsekker

Første del av behandlingen

I første del av behandlingen henter vi ut hårsekker. Vi løsner én og én hårsekk i det øverste hudlaget. Det vil ikke være synlig i området at dette er gjort – du vil opprettholde naturlig fylde bak.

Masterklinikken Oslo

Steg 5 – Pause og lunsj

Din komfort

I pausen serverer vi lunsj til ditt rom. Du kan spise, slappe av, se TV, bruke nett og lese ferske aviser.

Masterklinikken Erfarne Leger

Steg 6 – Hårsekkene settes tilbake

Andre del av behandlingen

I andre og siste del av behandlingen setter vi hårsekkene inn igjen. Hårsekken legges ned med en IMPLANTER-penn i øverste hudlag og i samme retning og vinkel som før du mistet håret. Huden din er elastisk, slik at det ikke etterlates arr i området hårsekkene er satt ned. Vi omplasser hårsekkene skånsomt og uten kirurgi.

Masterklinikken Etter Behandling

Steg 7 – Etter behandling

Diskret

Når du går ut døren etter behandlingen vil du se ut som da du ankom. Det er ikke mulig for andre å se at vi har hentet ut hårsekker. Dette er kun mulig fordi vi behandler uten å barbere. 

I området hvor vi setter hårsekken inn kan vi style og dekke til – slik at vi skjuler den svake rødheten du vil få der noen dager.

Caps kan benyttes dagene etter behandlingen er utført.

Masterklinikken Etter Behandling Viker Nonshave

Steg 8 – følelsen av velvære

Service

Våre kunder reiser hjem med en forventningsfull følelse av velvære. Du kan se frem til å få håret ditt tilbake.

Malin Wihlborg vil aktivt følge deg opp etter behandlingen.

Lenger ned på siden kan du se en video som viser hvordan vi utfører behandlingen uten at kunden må barbere eller klippe seg.

Presentasjon Ferdigbehandlet

Raskt og effektivt

Hele behandlingen tar ca. fire til fem timer.

Masterklinikken Dag Erik Pedersen

Naturlig og varig

De transplanterte hårsekkene vil produsere hår hele livet ut, fordi donorområdet er resistent mot skallethet.

Fornøyde kunder
Masterklinikken Benadams Haartransplantasjon

Resultat innen ett år

Implantert hår vil gradvis vokse frem, og etter 9-12 måneder dekke det området som er behandlet.

Videoen viser hvordan hårtransplantasjon utføres uten at kunden må barbere eller klippe seg.

Du må godta cookies for "Egenskaper" for å vise denne videoen.
×
Sten Thure Eriksen
Sten Thure Eriksen

Velkommen til en gratis og uforpliktende samtale og vurdering

Jeg har jobbet med faget i 25 år, har selv tatt hårtransplantasjon og har gjennomført rundt 15 000 konsultasjoner med menn og kvinner som ønsker en uforpliktende vurdering av sine muligheter for å få håret tilbake.

Ring meg gjerne på 400 76 700, eller send meg telefonnummeret ditt her – så kontakter jeg deg.

Ønsker mer informasjon
Ønsker konsultasjon

Ofte stilte spørsmål

 • Hva innebærer garanti for resultatet av hårtransplantasjonen?

  Fornøydgaranti for hårtransplantasjon innebærer at Masterklinikken garanterer at 90 prosent av transplantert hår vokser ut igjen. Fornøydgaranti betyr at du får ny, gratis behandling dersom mindre enn 90 prosent av transplantert hår vokser ut igjen.

  Grunnlaget for å tilby fornøydgaranti er legeteamets erfarne, faglige vurderinger av hver enkelt kunde. Når vårt legeteam har godkjent en kunde for behandling, trer din fornøydgaranti i kraft. Fornøydgarantien forplikter Masterklinikken og er en del av avtalen vi inngår.

 • Må jeg komme til konsultasjon for å bli vurdert for hårtransplantasjon?

  Ja, en konsultasjon er viktig for at Masterklinikken skal kunne vurdere om hårtransplantasjon er riktig behandling for akkurat deg. Husk at vi også kan gjennomføre en konsultasjon med deg digitalt i et Teams-møte. Du kan også sende oss bilder, og vi forteller deg eksakt hva slags bilder og hvordan vi ønsker bildene, før vi møtes på Teams.

  Vi vet at mange kvier seg for å ta kontakt med eksperter på hårtap og kan synes det er ukomfortabelt å vurdere hårtransplantasjon.

  Det er det ingen grunn til. Vi på Masterklinikken har selv tatt hårtransplantasjon, så vi snakker av egen erfaring og ut fra vårt faglige utgangspunkt gjennom mange år med Masterklinikken og tidligere arbeid med dette fagområdet. Vi snakker med veldig mange om dette hver eneste dag.

  Sten Thure Eriksen på Masterklinikken leder det mest erfarne teamet i Norge for innsetting av tapt hår. Eriksen og teamet på Masterklinikken har gjennomført nærmere 8000 behandlinger og har mer enn 26 års samlet erfaring med behandling av hårtap.

  – En riktig vurdering av et donorområde er viktig og gjør at vi gir våre kunder korrekte råd om hårlinjer og innsetting av hår. Vi forstår veldig godt at valg av riktig behandling er viktig for kunden, for vi har jo gjort dette selv, sier Eriksen, som er tidligere frisør og har gjennomført 15 000 konsultasjoner om hårtap gjennom årene.

 • Hva er et donorområde, og hvilken betydning har det for hårtransplantasjon?

  Donorområdet ditt er området der vi henter ut hår som vi omplasserer dit du mangler hår. Det er donorområdet ditt som bestemmer hvor mange hår vi kan ta ut og omplassere i en hårtransplantasjon. Her har vi dessverre ingen tryllestav. Har du tykt hår, har du større sjanse for å kunne fylle på der du mister hår. Tar du behandlingen for tidlig, er det større sjanse for at du må etterfylle. Vi har oppfordret mange menn i begynnelsen av 20-årene til heller å vente. Donorområdet er dessverre ikke utømmelig.

 • Vil det synes at dere henter ut hårsekker i donorområdet?

  Nei, det vil ikke være synlig i donorområdet at vi har hentet ut hårsekker. Hårfylden i dette området opprettholdes.

  I andre og siste del av hårtransplantasjonen setter vi hårsekkene inn igjen. Hårsekken legges ned med en IMPLANTER-penn i øverste hudlag og i samme retning og vinkel som før du mistet håret. Huden din er elastisk, slik at det ikke etterlates arr i området hårsekkene er satt ned. Vi omplasserer hårsekkene skånsomt og uten kirurgi.

 • Hvordan ser jeg ut rett etter hårtransplantasjonen?

  Rett etter hårtransplantasjonen vil du kunne være litt rød og øm der vi har satt inn nye hår. Men, vi styler håret ditt og sørger for at det skal godt gjøres å se at du har tatt en hårtransplantasjon. Noen velger å ta fri resten av dagen, og de fleste oppgir at de trenger fri for å ta inn over seg at de har tatt dette skrittet og gjort noe for eget velvære. Noen tar seg fri hele behandlingsdagen fordi de er litt usikre på om andre vil se at de har gjort noe. Andre går rett på jobb, og synes det er helt greit.

 • Hva må jeg gjøre selv i tiden rett etter hårtransplantasjonen?

  Du får veiledning og alle råd du trenger for å vite eksakt hva du skal gjøre. Du får vite hvordan du kan være forsiktig og holde hår og hodebunn fuktig i det området som er behandlet. Det er enkelt å følge opp selv, og det går raskt. Det er bare de første tre–fire dagene det er viktig for å skåne behandlet område. 

 • Hvordan kommer jeg til å se ut tre, seks, tolv måneder etter hårtransplantasjonen?

  Metoden Masterklinikken bruker for hårtransplantasjon, er i dag så sikker, presis og god at resultatet blir naturlig, og du vil gjenkjenne «ditt gamle jeg», slik du var før du mistet hår, i løpet av ett år. Ditt nye hår vil ikke være like fyldig som før, men legens jobb er å få det til å se like fyldig ut.

  Resultatet av en hårtransplantasjon kommer an på forutsetningene hos hver enkelt. Du kan ikke sammenligne med en annens resultat eller forvente akkurat det samme. Det blir som å si til treningsinstruktøren din at du vil ha samme kropp som en annen. Alle har forskjellig utgangspunkt og ulike forutsetninger. Felles for alle vi vurderer som aktuelle for behandling, er at de kan forvente et naturlig godt resultat. Vi sier ja til ca. 75 prosent av dem som kommer til konsultasjon. Det er basert på en faglig vurdering av den enkeltes situasjon og historie.

  På generelt grunnlag kan vi si at du allerede etter noen uker vil se antydning til det som kommer til å vokse ut. Etter tre måneder vil prosessen være godt i gang, og du kan forestille deg hvordan håret vil bli når det er ferdig utvokst. Etter seks måneder vil de fleste klart se hvordan resultatet vil bli til slutt. Etter ett år ser du ditt endelige resultat, når alt hår, uavhengig av vekstfaser, har vokst ut igjen.

 • Hva er viktigst, metoden for hårtransplantasjon eller legens kompetanse?

  Metode og teknologi er først og fremst legens verktøy, og metoden vi bruker hos Masterklinikken, er den sikreste, mest presise metoden i verden i dag.

  Men sikker metode og ny teknologi kan aldri erstatte legens håndverk. Legen du velger, er helt avgjørende for resultatet av behandlingen. 

  Det finnes verken teknologi eller verktøy som kan ta ut hårsekker så skånsomt og med så god beskyttelse og presisjon som en leges erfarne hånd. Vårt fag er et estetisk, medisinsk håndverk med mikrometerpresisjon, der det er legens erfaring og kompetanse som er viktigst for resultatet.

  Hver eneste hårsekk fra donorområdet på hodet betyr mye for hårfylden som vokser ut igjen. Problemet oppstår når hårsekker står naturlig bøyd på hodet. Disse bøyde hårsekkene i donorområdet er spesielt skjøre og utsatt for å bli ødelagt. Du har ikke ubegrenset antall hårsekker, og de vokser aldri ut igjen. Verktøy utviklet av ny teknologi klarer ikke dette alene, du må rett og slett være en faglig dyktig lege for å utføre jobben med sikker presisjon.

  Det blir som i andre bransjer og håndverksfag. Det finnes ikke verktøy som kan kamuflere en ufaglært snekkers manglende erfaring, kompetanse og blikk for et perfekt resultat.

 • Hvorfor er estetisk kompetanse viktig?

  I vår bransje vil du dessverre finne leger som lener seg på at det er teknologien og verktøyet som skal gjøre jobben. For oss er teknologien kun et hjelpemiddel, og det er en selvfølge at vi til enhver tid bruker den nyeste og dokumentert beste teknologien. Men det aller viktigste vi gjør, er å velge de dyktigste legene som har lang erfaring, dokumenterte ferdigheter og en dyp lidenskap for faget. Vi går aldri på akkord med skyhøye kvalitetskrav til legene som gjennomfører behandlingene. Det bør ikke du gjøre heller.

 • Hva påvirker resultatet av hårtransplantasjon?

  Ditt endelige resultat skal reflektere dine ønsker og forventninger i kombinasjon med våre faglige vurderinger av ditt utgangspunkt. Din alder, din hormonbalanse og din hårvekst spiller en rolle. Hvilken type hårtap du har og har hatt, og hvordan ditt hårtap har utviklet seg, har mye å si for resultatet. Hode- og ansiktsfasong påvirker også resultatet. Hodebunnens mottakelighet for nye hårsekker og hårets tykkelse og karakter i donorområdet – alt dette virker inn på resultatet. Dine gener vil også gi en pekepinn på hva du selv kan forvente. 

 • Hva er det realistisk å forvente av resultatet etter hårtransplantasjon?

  Vår jobb er å gi deg så gode og realistiske forventninger som mulig. Og dersom vi på Masterklinikken vurderer dine forutsetninger for hårtransplantasjon som gode, får du en skriftlig fornøydgaranti for at du vil få ditt eget hår tilbake, og at du vil kunne se og glede deg over forskjellen når du møter ditt eget speilbilde – hver dag, for resten av livet.

  Eksakt hva akkurat du kan forvente, er vi best i stand til å fortelle når vi vurderer din situasjon og ditt hårtap i en konsultasjon.

  PS: Konsultasjon for vurdering av ditt hårtap er gratis og uforpliktende.

 • Vil det synes at jeg har tatt hårtransplantasjon?

  Nei. Med dagens sikre metode og faglig og estetisk dyktige leger vil ikke andre kunne se at du har tatt en hårtransplantasjon. Mange får kommentarer som «så godt du ser ut» eller «har du klippet deg?», men uten at de nødvendigvis legger merke til at du har fått mer hår.

  En faglig og estetisk godt utført hårtransplantasjon vil bidra til at du gjenvinner det speilbildet du hadde før, med hår der du mistet hår. Det vil se helt naturlig ut, fordi vi gjenskaper din naturlige hårlinje. De som kjenner deg godt, vil selvsagt kunne se at du har fått hår der du tidligere manglet hår, men vår erfaring er at alle utelukkende opplever dette som en positiv erfaring, fordi det ser naturlig ut.

  Du forandrer ikke karakter, du er den samme. Mange føler at de får en litt yngre «look», og at de er mer seg selv slik de var før.

 • Hva avgjør hvor mange hår jeg får der jeg mangler hår, med en hårtransplantasjon?

  Det er ditt donorområde som bestemmer hvor mange hår vi kan ta ut og omplassere i en hårtransplantasjon. Her har vi dessverre ingen tryllestav. Har du tykt hår, har du større sjanse for å kunne fylle på der du mister hår.

  Tar du behandlingen for tidlig, er det større sjanse for at du må etterfylle. Vi har oppfordret mange menn i begynnelsen av 20-årene til å vente litt. Donorområdet er dessverre ikke utømmelig. Tar du behandlingen for tidlig, er det større sjanse for at du må etterfylle senere.

  Masterklinikken vil gi deg en faglig, grundig vurdering av din individuelle situasjon. Og vi vil aldri anbefale en ung mann å utføre hårtransplantasjon, med mindre vi mener at tidspunktet er riktig.

 • Jeg har tatt hårtransplantasjon hos andre og er misfornøyd. Kan dere hjelpe?

  Med jevne mellomrom får vi besøk av menn som har gjennomført en hårtransplantasjon de ikke er fornøyd med. Mange har valgt en billig klinikk i inn- eller utland, og en del har vært hos mer eller mindre useriøse klinikker med lav kompetanse og kortsiktige motiver. Fem år senere kommer de inn døren hos oss og vil ha ny behandling. I enkelte tilfeller kan vår kirurg og spesialist i rekonstruksjon gjøre grep.

  Vanligvis er det dessverre lite eller ingenting vi kan gjøre dersom donorområdet er brukt opp i for tidlig alder og for tidlig i hårtapets første fase. Vi ser også eksempler på dårlig utført estetisk håndverk, hvor ny hårlinje ikke harmonerer med ansikt.

  Det er sjelden vi er i stand til å rette opp skader fra tidligere, mislykkede hårtransplantasjoner, men vi sier alltid ja til å gjøre en vurdering. Kontakt oss for en uforpliktende samtale.