Istock 483503008

En hyllest til skallede menn

BBC sammenfattet forskning om hårløse menn. Psykolog ved Barry University i Miami i Florida, Frank Muscarella, forsket på hårløse og hårrike menn og hvordan kvinner ser på dem.

Skallede menn er mer intelligente og kunnskapsrike og har høyere sosial status

Radioprogrammet Norgesglasset på NRK P1 formidlet i 2016 følgende: «Skallethet har overlevd fordi det på et eller annet vis er attraktivt for det motsatte kjønn.» Til BBC forteller Muscarella at de hårløse mennene kanskje ikke blir oppfattet som like fysisk attraktive, men at kvinner oppfatter dem som mer intelligente, kunnskapsrike, høyt utdannede, med større påvirkningskraft og høyere sosial status, og kvinner tror de er ærlige og hjelpsomme.»

Bevisste menn tar egne valg

Respekt for alle valg og for alle menn, både for dem som kan velge å gjøre noe eller ikke gjøre noe med sitt hårtap, og for dem som ikke har et valg. Menn er bra menn uansett.

Mediepress på ytre kroppsfokus rammer ikke bare kvinnekroppen. Menns hårtap har også fått merke presset. En rekke useriøse klinikker bidrar til å skape usikkerhet – de forveksler selvtillit med selvfølelse. Det tilbys mirakelprodukter, sjampoer, serum og midler som skal fjerne usikkerheten og gi deg ny personlighet og fyldig manke. Det er selvsagt bare tull. I vår bransje har svindlere lokket med raske løsninger og falske forhåpninger i en mannsalder. Men når noe virker for godt til å være sant, så er det gjerne det.

Friheten til å velge

Vi heier på både hårrike og hårløse menn. Vi heier på individets valg og på friheten til å velge. Veldig mange lever like godt som før uten hår. Å få håret tilbake endrer verken selvfølelsen eller dine personlige kvaliteter, men opplevelsen av å få håret tilbake kan gi en boost for selvtilliten og følelsen av velvære i ditt eget speilbilde. Det står vi inne for. Kvinner og menn har praktisert helt normal forfengelighet i tusenvis av år. Alle har sine grunner for å ta et valg. Og noen har ikke et valg og lever helt fint med det.

Hårvalget er ditt

Hvis du likevel ønsker deg håret ditt tilbake, er det håp. Vi kan hjelpe 75 prosent av menn som opplever hårtap, og vi kan fortelle deg om ditt hårtap gjør deg egnet for en hårtransplantasjon. Ring oss for en uforpliktende konsultasjon på nett eller på vår klinikk på Majorstua.

Her kan du lese en annen artikkel om professor Muscarellas funn.

 

Stig Andre Berge med navn

Fornøyde kunder

Se bilder og les hva fornøyde kunder sier om
hårtransplantasjon hos Masterklinikken.

Fornøyde kunder

Gratis og uforpliktende konsultasjon

Hos oss får du gratis konsultasjon før du eventuelt bestemmer deg for å gjøre noe med ditt hårtap.

Les mer Bestill gratis konsultasjon