Istock 483503008

En hyllest til skallede menn

I 2015 sammenfattet BBC forskning om hårløse menn. Psykolog ved Barry University i Miami i Florida, Frank Muscarella, forsket på hårløse og hårrike menn og hvordan kvinner ser på dem.

Skallede menn er mer intelligente, kunnskapsrike og har høyere sosial status

Et program på Norgesglasset på NRK P1 formidlet følgende: (sitat utdrag); ”Skallethet har overlevd fordi det på et eller annet vis er attraktivt for det motsatte kjønn. Til BBC forteller Muscarella at de hårløse mennene kanskje ikke ble oppfatta som like fysisk attraktive, men vi kvinner oppfatter dem som mer intelligente, kunnskapsrike, høyt utdanna, med større påvirkningskraft, høyere sosial status. Og vi tror de er ærlige og hjelpsomme.”

Bevisste menn tar egne valg

For oss er det viktig å formidle respekt for alle valg og for alle menn; både for de som kan velge å gjøre noe – eller ikke gjøre noe – med sitt hårtap, og for de som ikke har et valg. Menn er menn, og menn er bra uansett.

Skjønnhetstyranniets mediepress og ytre kroppsfokus rammer ikke bare kvinnekroppen. Menns hårtap har også fått merke presset. Mange useriøse klinikker bidrar til å skape usikkerhet, de forveksler selvtillit med selvfølelse. Deretter tilbyr de mirakelprodukter, sjampoer, serum og midler som skal fjerne usikkerheten og gi deg ny personlighet. Det er selvsagt bare tull. I vår bransje har svindlere lokket med quick fix og falske forhåpninger i en mannsalder.

Det er på tide å ta et oppgjør med mirakelkurer og falske forhåpninger. Når noe er for godt til å være sant, så er det gjerne det. Vi heier både på hårrike og hårløse menn. Vi heier på individets valg. Våre behandlinger er for mennesker som tar et bevisst valg. Alle har sine grunner for å ta et valg. Og noen har ikke et valg. Vi blander oss ikke inn i din grunnleggende psykologi og selvfølelse.

Forfengelighet derimot, det har kvinner og menn levd ut i tusenvis av år, det er både naturlig og fint. Og få håret ditt tilbake kan gi en boost for selvtilliten og en følelse av velvære. Dét står vi inne for! 

Gratis og uforpliktende konsultasjon

Hos oss får du gratis konsultasjon før du eventuelt bestemmer deg for å gjøre noe med ditt hårtap.

Les mer