Masterklinikken Dr Kosmedis

Når hårtap kommer i ung alder

Unge menn helt ned til 15 år kan faktisk oppleve begynnende hårtap. Det første tegnet er gjerne tynnere hår i hårlinjen foran eller på siden. 

Hårtap kan starte i tenårene

For en ung mann på terskelen til voksenlivet som 18–20-åring kan dette utløse dårlige følelser og påvirke selvtilliten. Selv om mange forutser og forventer at de vil oppleve hårtap fordi de er genetisk disponert for det, kan opplevelsen være tøff, særlig for unge menn. I den sårbare situasjonen unge menn befinner seg i, er de dessverre et lett bytte for vidunderkurer og mirakelbehandlinger.

Vanskeligere for de unge

Unge mennesker som ser begynnende hårtap, og som ønsker å gjøre noe med det, kan ha god nytte av en faglig konsultasjon. De trenger omtanke for sin situasjon i møte med realistiske forventninger til hva som er mulig. Dessuten trenger de foreldre eller voksne omsorgspersoner å snakke med om sin situasjon. Mye handler om tilvenning. Verden går ikke under selv om du mister hår, og menn uten hår lever godt med det. Kanskje særlig for unge mennesker er det bra å vite og tenke over at hårtap faktisk er normalsituasjonen for veldig mange. 

Valg og tilvenning

Vi møter mange unge menn som rett og slett er fortvilet fordi de ser økende hårmengde i hårbørsten, og mindre på hodet. Vi kan hjelpe mange, men en samtale er også bra for dem vi ikke kan hjelpe med behandling, og også for dem som bare vil snakke om seg og sin situasjon og sine muligheter. Det hjelper å få en avklaring på om du kan ta hårtransplantasjon og gjøre noe med det, dersom du ønsker det selv. Kan du det, så er det fint. Da har du et valg. Kan vi ikke erstatte ditt hårtap og gi deg behandling, så kan vi bidra til prosessen med forsoning. Vår erfaring er at det går fint med litt tid og omtanke til hjelp.

Gratis og uforpliktende konsultasjon

Hos oss får du gratis konsultasjon før du eventuelt bestemmer deg for å gjøre noe med ditt hårtap.

Les mer Bestill gratis konsultasjon