2021 07 09 09.00.34 Frontviker

Høye viker – årsaker og behandling

Høye viker er svært vanlig

Tynt hår i vikene er en av de vanligste årsakene til at menn søker behandling. Mange lurer på om høye viker er første symptom på at de vil miste hår, både i vikene og på hodet. Stadig høyere viker er gjerne det første tegnet på hårtap. Hårtap er en prosess over tid. For en del stopper det med vikene. Andre vil oppleve at håret blir tynnere på kronen, eller at de mister alt håret på kronen. Mange ser at hårlinjen rundt ansiktet kryper oppover, eller at de generelt blir tynnere i håret på hele hodet.


Ulike årsaker - menn og høye viker

Det finnes ikke ett svar eller én fasit på hvordan hårtap utvikler seg hos den enkelte. Når du oppdager at vikene blir høyere, kan det skyldes stress, midlertidig hormonell ubalanse, medisiner eller kritisk dårlig kosthold å gjøre. I slike tilstander vil håret normalt vil komme tilbake. Vår erfaring er likevel at viker som kryper oppover er et sannsynlig tegn på begynnende hårtap, spesielt hvis det skjer fra du er tretti–førti år. Så mange som 75 prosen av menn og 20 prosent av kvinner rammes av hårtap i løpet av livet.

 

Kvinner som får høye viker

Hos kvinner utvikler hårtap seg annerledes enn hos menn, men kvinner kan også oppleve høye viker, særlig med alderen. Vi ser ofte høye viker hos kvinner i sammenheng med høy hårlinje i front.

 

Høye viker behandles med hårtransplantasjon

Det er helt naturlig og veldig vanlig å ønske seg tilbake til de vikene du hadde fra naturens side i yngre alder. Det gjelder både kvinner og menn, selv om menn er mer utsatt for genetisk betinget hårtap.

Den gode nyheten er at høye viker kan behandles med hårtransplantasjon. Tynt hår i vikene er den vanligste motivasjonen for behandling blant våre kunder. Våre dyktige leger analyserer ansiktet ditt og får vikene dine til å se naturlige ut med en hårtransplantasjon.

Her kan du lese hvordan hårtransplantasjon kan behandle høye viker. 

Velkommen til en uforpliktende konsultasjon hos oss. Vi vurderer din situasjon og gir deg kvalifisert anbefaling dersom du ønsker å gjøre noe med vikene dine.

Ta en titt på noen av kundene vi har behandlet for høye viker. Her ser du forskjellen på før og etter behandling.

 

Gratis og uforpliktende konsultasjon

Hos oss får du gratis konsultasjon før du eventuelt bestemmer deg for å gjøre noe med ditt hårtap.

Les mer Bestill gratis konsultasjon