Lindajohansen Masterklinikken

Linda Johansen

Skjønnhetsgründer av LNDA, en prisvinnende norsk hudpleieserie

– Kvinner fortjener å trives med sitt eget speilbilde – å føle seg fine. Jeg vil at kvinner skal vite at denne muligheten finnes.

Les mer

Jeg vil at damer skal vite dette, jeg visste ikke engang at muligheten fantes

Det skjer noe med vår feminitet

Jeg har alltid hatt tykt hår, men det har vært litt tynt rundt ansiktet, og jeg har høye viker. Dette var aldri noe problem før. Jeg er 55 år, og etter hvert opplever jo mange av oss stoffskifteproblematikk, overgangsalder og hormonsvingninger med tap av øyenbryn og kortere og færre øyenvipper. Det skjer noe med vår feminitet.

Ingen krise, men jeg trivdes ikke med håret i hestehale

Jeg fikk lavt stoffskifte og mistet en del hår. Jeg ble tynnere i vikene og fikk en lys stripe i hårfestet i pannen, det vil si hår som ble borte. Jeg spiste vitaminer og medisiner, og da jeg syntes jeg hadde fått det under kontroll, kom overgangsalderen. Og med overgangsalder kommer tynnere hud og tynnere hår. Det er jo ingen stor krise, for meg var det «ja ja, nå er jeg 55. Sånn er det vel å bli eldre.»

Men så tenkte jeg meg litt om. Jeg skal jo faktisk leve i 30 år til, skal jeg da gå rundt i 30 år og føle at jeg må skjule hårfestet, og ikke føle meg fin på håret? Nei! Nå skal jeg jo inn i den delen av livet som mange sier er den beste.

Vi fortjener å føle oss fine

Jeg brenner for voksne damer og for det å være den beste utgaven av seg selv. Å miste hår og øyenvipper, i tillegg til alle de andre aldringstegnene, er noe de fleste av oss må gjennom. De fleste kvinner, meg selv inkludert, får seg en aha-opplevelse når lange, buede og fyldige øyenvipper blir til ... ingenting.

Vi damer fortjener å trives med vårt eget speilbilde. Vi kan gjøre noe med huden, men mange vet ikke at de kan gjøre noe med håret. En mann som blir tynn i håret, kan fortsatt føle seg barsk, og dessuten er vi mer vant til å se menn som blir helt eller delvis skallet. En dame føler seg ikke barsk av å miste håret.

Jeg vil at damer skal vite dette, jeg visste ikke engang at muligheten fantes

Jeg hadde sutret til frisøren min i årevis og skjult vikene mine så godt jeg kunne. Jeg skulle ønske jeg kunne gjøre noe med det, men visste rett og slett ikke at muligheten fantes. Så en dag fortalte frisøren min at «nå har broren min tatt behandling på Masterklinikken, de gjør det på damer også». Da startet min "research".

Damer er enda bedre kandidater enn menn

Da jeg startet å søke fant jeg mye i utenlandske medier. På TikTok for eksempel, er det fokus på behandlinger for voksne damer, og nå er det en bølge som skyller innover oss. Kvinner mister jo ikke håret på samme måte som menn. Høye viker eller høyt hårfeste kan løses permanent med én hårtransplantasjon, derfor er damer enda bedre kandidater for denne behandlingen enn menn.

En opplevelse over all forventning

Jeg er selv i servicebransjen, og opplevelsen med Masterklinikken var over all forventning, fra veiledning og informasjon til behandlingen og tiden etterpå. Legen som behandlet meg, og jeg fant ut at vi begge elsker 80-tallets Modern Talking, så vi hørte hele spillelista fra Modern Talking under behandlingen, mens praten gikk. Det var veldig hyggelig.

Jeg har fått et avrundet og pent hårfeste

Rett etter behandlingen skal man vanne behandlet område. Den første halve dagen etter behandling tenkte jeg ikke på noe annet, men så ble jeg raskt vant til det, og da gikk det av seg selv. Jeg pleiet «barna mine» (de nye hårene) omhyggelig. I dag har jeg håret i en hestehale, og jeg ser hvor det nye hårfestet er. Det er helt annerledes. Man kan tenke at det er en bagatell, men det er ikke en bagatell å ikke trives med noe så synlig som håret. Neste skritt for meg er å gjennomføre fire injeksjonsbehandlinger, som er medisinsk hårkur for hårsekkene, for å se om det kan «kicke» litt liv i de «late» hårsekkene, for å få litt mer fylde i de tynne områdene.

Gratis og uforpliktende konsultasjon

Hos oss får du gratis konsultasjon før du eventuelt bestemmer deg for å gjøre noe med ditt hårtap.

Les mer Bestill gratis konsultasjon