Kathrine Sorland Masterklinikken

Kvinner og hårtap

Stadig flere kvinner tar hårtransplantasjon

Før ble hårtransplantasjon ansett som en behandling for menn. Nå tar snart like mange kvinner som menn hårtransplantasjon hos oss. 

Der vi vanligvis behandler menn for genetisk hårtap, er nesten alle kvinner skånet for dette. Kvinner som får behandling hos oss har ofte ønsket seg en annen og gjerne litt lavere hårlinje enn de ble tildelt fra naturens side. Her kan du lese om kvinnenes tre viktigste grunner til å gjøre noe med hårtap.

Profilerte kvinner har vist kvinner veien til Masterklinikken og muligheter for å gjøre noe med sitt hårtap. Her er deres historier.

Kathrine Sorland Masterklinikken

Kundehistorier

Kvinner som går foran

Det er først de siste par årene at kvinner virkelig har fått øynene opp for hårtransplantasjon.

Kvinner er kanskje ikke vant til å tenke på hårtap på samme måte som menn, og heller ikke vant til å tenke at det er mulig å gjøre noe med høye viker og ønsket om en litt annen hårlinje.

Uansett om du ønsker å gjennomføre behandling og holde det for deg selv eller fortelle om behandlingen selv om ingen kan se at du har gjort noe rett etterpå, er vi glad for at disse flotte kvinnene deler sin erfaring med hårtransplantasjon hos oss.

Masterklinikken Haarlinje Malin

Høye viker – høyt hårfeste

Høye viker, eller høyt hårfeste er den vanligste årsaken til at kvinner ønsker behandling hos oss.

Mange kvinner ønsker seg en annen og vanligvis litt senket hårlinje, hvor håret rammer inn ansiktet på en finere og mer harmonisk måte. 

Vi har svært gode erfaringer med justering av hårlinjen hos kvinner. Kvinnene vi behandler har ofte tenkt lenge på at de gjerne skulle hatt et litt annet hårfeste. Resultatet er at de opplever sitt nye speilbilde som mer naturlig og riktig for ansiktet enn før.

Haartransplantasjon Kvinner Masterklinikken

Diffust hårtap og mindre, tynnere hår

Mange ønsker bedre hårvekst og bedre fylde. Vår samarbeidspartner C Spesialist kan hjelpe veldig mange av dem som ønsker bedre hårkvalitet, hårvekst og fylde. En del opplever at hårtap skjer uten at de forstår hvorfor.

Det kan være opplevelsen av at håret blir tynnere jevnt over, eller flekkvis hårtap. Diffust hårtap kan ha mange årsaker. Sykdom, medisiner, stress, hormonforandringer og gener er faktorer som medvirker. I mange tilfeller kan vi også fortelle kunder som kommer for konsultasjon at hårtapet mest sannsynlig er midlertidig, og at hårvekst vil komme tilbake. For diffust hårtap må vi vurdere din individuelle situasjon, for å finne ut om vår behandling kan hjelpe.  

Dersom hårtapet kan skyldes alopecia areata, en kronisk autoimmun hårsykdom som resulterer i flekkvis hårtap, vil vi hjelpe deg videre til hudlege for diagnose.

Vi samarbeider med svært dyktige partnere som tilbyr løsninger for hårerstatning dersom du har alopecia areata.

Masterklinikken Haar Kvinne Speil

Arr og hårløse områder

Mange kommer til oss med arr i hodebunnen. Et hårløst område kan også oppstå etter en operasjon eller skade.

I nesten alle slike tilfeller kan hårtransplantasjon fylle ut og dekke til arr og områder uten hår.

Behandlet område kan ganske enkelt skjules frem til håret har vokst ut igjen, men for mange vil det kun være litt rødt i området med nytt hår. Og det vil uansett ikke synes etter de første tre-fire dagene.

AL6A0980

Få ny hårlinje med ditt eget hår

Vi bruker samme metode for hårtransplantasjon for kvinner og menn. Vi flytter hårsekker fra bakhodet til din nye hårlinje.


En forskjell på kvinner og menn er at kvinner nesten alltid har et rikt donorområde bak. Menn som sannsynligvis vil miste enda mye mer hår på veien, vil trenge ny behandling hos oss for å opprettholde hårfylde. Og der vi vurderer det som sannsynlig at de vil miste mye hår, vil vi ikke kunne tilby behandling.

For kvinner er dette annerledes. Kvinner som ønsker å justere hårlinjen foran, risikerer ikke å miste mer hår slik menn ofte gjør. Det gir sikkerhet for at kvinner kun trenger en behandling. Og resultatet varer livet ut.

Colosseum Spes Prp Kvinner

Kraftigere, fyldigere, sunnere hår

Medisinsk hårkur

Medisinsk hårkur utsetter hårtap, eller stanser begynnende hårtap og gir et kraftigere hår. Behandlingen utføres av lege, tar ca. 45 minutter, og er smertefri. Føl deg bedre med et fyldigere og sunnere hår.

C Spesialist (tidligere Herreklinikken) introduserte UCLA-metoden for hårvekst i Norge og etablerte «medisinsk hårkur».

Vil du vite mer om medisinsk hårkur for kraftigere, fyldigere og sunnere hår?

Avansert hårtransplantasjon for behandling av hårtap

Estetisk kompetanse

Å designe en hårlinje stiller store krav til legens kompetanse og erfaring fordi det estetiske er synlig fra alle vinkler i hårlinjen som rammer inn ansiktet. Alle våre leger er spesialister i faget og metoden hårtransplantasjon. Vi vektlegger dessuten legenes estetiske trening. Våre spesialistleger forstår estetikken i hvert hårstrå som flyttes. Estetisk kompetanse utvikles kun gjennom årelang erfaring. Alle våre leger har gjennomført fra minimum 5000 til over 10000 behandlinger.

AL6A0782

Diskret behandling

Selve behandlingen gjøres én gang og tar maks en halv dag. Du kan være litt rød i området hvor hår er satt inn i din nye hårlinje, men rødheten vil forsvinne etter noen dager. Mange setter pris på at det er mulig å utføre en behandling og få ny hårlinje uten at de trenger å fortelle det til noen. Det er et personlig valg som ingen andre har noe med, derfor er det fint at du selv kan velge om du vil snakke fritt og åpent om det, eller om du foretrekker å dekke over området med hår frem til håret i den nye hårlinjen har vokst ut igjen. 

Colosseum Spes Klinikk Wihlborg

Ønsker du mer informasjon?

Kontakt Malin på 924 06 094 eller send en e-post til malin@masterklinikken.no

Sten Thure Eriksen
Sten Thure Eriksen

Velkommen til en gratis og uforpliktende samtale og vurdering

Jeg har jobbet med faget i 25 år, har selv tatt hårtransplantasjon og har gjennomført rundt 15 000 konsultasjoner med menn og kvinner som ønsker en uforpliktende vurdering av sine muligheter for å få håret tilbake.

Ring meg gjerne på 400 76 700, eller send meg telefonnummeret ditt her – så kontakter jeg deg.

Ønsker mer informasjon
Ønsker konsultasjon