Masterklinikken Kam

Hvor mye hår er det normalt å miste?

Vi får ofte spørsmålet: Hvor mye hår er det normalt å miste daglig? Av de i snitt 100 000 hårene vi har på hodet, er det vanlig å miste rundt 100 per dag. 

Håret gror i faser

Nå er det vel ingen som teller daglig hårtap, de fleste har en følelse av hvor mye hår som sitter igjen i kam og børste. Hårtapet skyldes at hårsekkene gror i faser, hvor hver vekstfase kan vare fra to til så lenge som åtte år. Deretter faller håret av, og et nytt begynner å vokse ut.

Hårbørsten avslører

Mister du mer enn 125 hår per dag, eller ser at hårbørsten får med seg stadig mer hår, kan det være et tegn på begynnende permanent hårtap. Rundt halvparten av alle menn ser antydninger til måne innen de fyller 30 år. De fleste av oss vil se og merke det på hårbørsten, dersom vi mister mer hår enn vanlig.

Be om konsultasjon

Vi kan hjelpe 75 prosent av menn som opplever hårtap og ønsker sitt eget hår tilbake. Hvis du er ung når du mister unormalt mye hår, er du uansett velkommen til en uforpliktende konsultasjon hos oss. Vi anbefaler ofte unge mennesker å vente med behandling, men det er lettere for oss å vurdere din individuelle situasjon basert på ditt hår og din historie.

Gratis og uforpliktende konsultasjon

Hos oss får du gratis konsultasjon før du eventuelt bestemmer deg for å gjøre noe med ditt hårtap.

Les mer